Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebek Madera (gefrituurde eend in pittig sausje) recept
Bebek Madera (gefrituurde eend in pittig sausje) recept

Bebek Madera (gefrituurde eend in pittig sausje)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de eend in stukken en wrijf deze in met het limoensap en laat het 24 uur staan op een koele plaats.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Schil de laos, djahe en ketumbar en rasp deze fijn.
Plet 2 serehstengels en snij de sereh voor de boemboe zo fijn mogelijk.
Rooster de kemirienoten en ketumbar in een droge koekenpan.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe in een vijzel fijn tot een mooie homogene kruidenpasta.
Was de eend en dep het droog en wrijf ze dan in met de boemboe en laat het geheel 24 uur marineren.
Doe de stukken eend met het bouillon en de daun djeruk en de sereh in een pan en kook de eend gaar.
Voeg eventueel heet water toe als het teveel verdampt.
Haal de eend uit de pan, maak het droog en laat het goed afkoelen.
Bewaar het bouillon voor de saus en zeef deze.
Frituur de koude eend in hete olie mooi bruin en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Kook de bouillon en marinade in tot een gebonden saus.
Voeg ketjap manis en sambal toe.
Serveer de saus bij de eend.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebek madera (gefrituurde eend in pittig sausje) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven