Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestoomde groene kool recept
Gestoomde groene kool recept

Gestoomde groene kool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kool in 4 parten en snijd de stronk er uit. Snijd de kool nu in smalle reepjes. Was de kool en laat goed uitlekken. Snijd de selderij in kleine plakjes en meng dit met de kool. Maak de ui schoon en steek er 4 kruidnageltjes in. Neem nu een stoomapparaat of een pan met een stoommandje er in. Leg een laag kool in de pan. Leg de ui er op, strooi een theelepel komijnpoeder over de kool en leg twee laurierblaadjes naast de ui. Vul nu de pan met de rest van de kool. Tot slot giet u er wat olijfolie over. Stoom de kool nu in ca. 1 uur goed gaar. Haal de ui en de laurierblaadjes er uit en u kunt serveren.

Serveersuggesties

Deze kool is een uitstekende begeleider voor vele gerechten met een oosters tintje. Door de komijn krijgt de kool een heerlijke smaak. Als u dit gerecht bij kip serveert is een koel glas Gewurztraminer fantastisch!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gestoomde groene kool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven