Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hartige rijsttaart met kaas en spekreepjes recept
Hartige rijsttaart met kaas en spekreepjes recept

Hartige rijsttaart met kaas en spekreepjes


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de spekjes krokant en voeg daarna de ui en knoflook toe. Bak tot ze goudbruin zijn.
Doe dit mengels in een kom en klop er de creme fraīche, de melk, kaas en eieren door. Breng het geheel op smaak met zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat en tijm. Schep er de gare rijst door.
Vet een taartvorm in en doe er het rijstmengsel in.
Bak de taart in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat hem iets afkoelen en snijd hem dan in punten of blokjes.

Dit is een lekker bijgerecht voor bij een buffet. De hoeveelheden zijn voldoende voor 6 tot 8 personen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hartige rijsttaart met kaas en spekreepjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven