Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ketan gula kelapa (kleefrijst met een durian saus en kokos)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de ketan een uur in water.
Zet een stoompan klaar op het vuur met voldoende water.
Laat de ketan uitlekken en stoom het voor ca. 15 minuten
Breng de santen al roerende aan de kook samen met het zout en daun pandan.
Voeg de ketan toe en roer tot alle santen is geabsorbeerd.
Haal de ketan uit de pan en stoom het gaar.
Prak de durian fijn tot een puree.
Breng het water voor de saus zachtjes aan de kook en laat de gula merah hierin oplossen.
Voeg dan de durian en zout toe en breng het opnieuw aan de kook.
Breng de stoompan opnieuw aan de kook met de daun pandan in het water en stoom de geraspte kokos gemengd met het zout voor ca. 15 minuten
Serveer de ketan in schaaltjes met wat saus en bestrooi met wat geraspte kokos.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ketan gula kelapa (kleefrijst met een durian saus en kokos) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven