Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal boontjes recept
Sambal boontjes recept

Sambal boontjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Punt de boontjes en snijd ze in stukjes van 10 mm. Snipper het sjalotje. Bereiding: Maak gebruik van een wok. Fruit het sjalotje in olie en voeg daarna de boontjes en het kleine stukje trassi toe (niet teveel want de smaak is nogal overheersend). Temper het vuur en voeg ketjap, sambal, water en daarna de goela djawa toe. De boontjes moeten onder het vocht staan. De wok afdekken en even op een laag vuurtje doorkoken en af en toe omscheppen. De boontjes moeten knapperig blijven. Zout naar eigen smaak toevoegen.

Serveersuggesties

Lekker bij de nasi.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit sambal boontjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven