Allergie informatie: Sambal goreng oedang peteh (licht gekruide garnalen met petehbonen)
Terug naar het receptIngrediënten
- 400 gram gepelde garnalen
- 0,5 a 0,75 deciliter slaolie
- 1 middel grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 0,5 eetlepel assem
- 1 a 1,5 deciliter water
- 0,25 blokje santen
- 100 gram petehbonen (diepvries)
- boemboe’s:
- 2 fijn gemaakte kermirienootjes
- 2 blaadjes salam
- 1 spriet sereh
- 1 plakje laos
- 2 theelepels ketoembar
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels suiker
- zout naar smaak
Meer Recepten
- Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Tofu met wokgroenten
Met tofu, winterwortel en rijst uit Nederland
2 porties - 20 minuten
Vegetarisch - geertjeweiland - Sambal balado (tomatensambal)
Met tomaten, sjalotjes en knoflook uit Indonesie
10 porties - 20 minuten
Bijgerechten - jaccor - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Sambal Oelek
Met lombok en zou uit Indonesie
4 porties - 15 minuten
Sambals - michaeltoorop