Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tempe goreng tepung (gebakken tempe in een meelbeslagje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de tempe in dunne plakken van circa 4x7 cm. Maak van de fijngestampte kruiden, meel en water een soepel beslag door het water al roerend beetje bij beetje toe te voegen. Vervolgens gaat de geknipte bieslook erbij. Nu ruim olie in de wok doen en deze goed heet laten worden en op temperatuur houden. Even voor het bakken, de plakken tempe door het meelbeslag halen en voorzichtig in de wok doen. Het eerste plakje lichtbruin en krokant bakken en proeven op smaak; het beslag kan eventueel nog op smaak gebracht worden. Als de smaak goed is kan de rest van de tempe in een betrekkelijk snel tempo lichtbruin en krokant gebakken worden. Goed uitlekken op wat bakpapier is raadzaam. De tempe blijft niet lang krokant en is het lekkerst vlak na het bakken. Om de tempe enigszins weer krokant te krijgen legt men de plakjes circa 20 minuten in een matig (voor-)verwarmde oven.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tempe goreng tepung (gebakken tempe in een meelbeslagje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven