Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wortelpuree met spekjes, room en Grimbergen Tripel recept
Wortelpuree met spekjes, room en Grimbergen Tripel recept

Wortelpuree met spekjes, room en Grimbergen Tripel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe 2 eetlepels olie en boter in de pan en laat hierin de ui glazig worden. Haal de ui er uit en bak de wortel er nog een minuut of 2 in. Draai het vuur laag en voeg de helft van het bier toe. Stoof de ui en de wortel een klein half uur gaar op zachtjes vuur. Laat de groente afkoelen en pureer het met behulp van een blender. Doe de gepureerde groente terug in de koekenpan. Bak in een andere koekenpan de in reepjes gesneden spek in een eetlepel olie tot de reepjes goudbruin zijn. Schep de puree over in de pan met de spekjes. Voeg de rest van het bier toe en laat het 10 minuten smoren. Roer na 10 minuten de slagroom er door en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout. Garneer met bieslook.

Lekker bij vis, kip- en vleesgerechten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wortelpuree met spekjes, room en grimbergen tripel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Wortelpuree met spekjes, room en Grimbergen Tripel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Gemaakt, wel even moeten zoeken naar Grimbergen.
    Gerard gaf dit recept op 7 december 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven