Boeren volkoren brood
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van keukenbakker
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Maak van de eerste grondstoffen het zetsel, laat het een uur in rijzen, voeg de rest van de grondstoffen toe en kneed hiervan een mooi soepel , bol het op en geef het een rijs, op een warme plaats, van 20 minuten, sla het door en leg het aan de punt voor nog een rijs van 20 minuten, sla het lang uit vouw de punten naar binnen en maak (rol) het lang op, leg het brood op een bakplaat voor een narijs van circa 40 minuten, strijk het brood met en snij met een scherp mesje het brood overdwars in, bak het brood vervolgens in een oven van 230 graden gedurende 20 tot 25 mooi glanzend bruin af.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Volkoren of tarwebrood42u30m
-
Recept
Frans stokbrood (brood)423u55m
-
Recept
Brood (zonder broodbakmachine)42u
-
Recept
Boeren witbrood42u45m
-
Recept
Walnoot-yoghurt-brood450m
-
Recept
Brood met pompoenpitten41u50m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist en gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel, deeg, volkorenmeel
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per brood | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1913 kcal | 95% | 1913 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 360 g. | 138% | 360 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 15 g. | 16% | 15 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |