Boerenpannenkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Meng de met 3 theelepels , , en de tot een dik beslag.
  2. Klop de er 1 voor 1 doorheen.
    Halveer de plakjes .
  3. Was de en snijd ze in vieren.
    Verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in plakjes, Houd 4 plakjes en 8 partjes appel apart.
    Verhit 1 theelepel in een pan met anti-aanbaklaag (ca. 20 cm doorsnede)
    Bak er kort 1/4 van het overige spek en appel in.
    Verdeel er 1/4 van het beslag overheen en bak de pannenkoek op laag vuur goudbruin.
    Draai de pannenkoek om met behulp van een plat bord en bak ook deze zijde goudbruin.
  4. Neem uit de pan en houd warm.
    Bak uit het overige spek en appel en het overige beslag nog 3 pannenkoeken en houd ze warm.
    Bak de apart gehouden appel en het apart gehouden spek voor het garneren kort aan in het bakvet.
    Dien de pannenkoeken op met het spek en de appel.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Boerenpannenkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boerenpannenkoek
VariatieAantalGang
Boerenpannenkoek1Lunchgerechten
Boerenpannenkoeken met kaas1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Boerenpannenkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Goed lekker hoor die pannenkoeken heb ze gisteren uitgeprobeerd !
Mariska 29 maart 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
561 kcal
28%2244 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
68 g.
26%272 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boerenpannenkoek