Boffers en groenteboffers
- Herkomst Nederland
- Categorie Lunchgerechten
- Bereiden
- Kookboek van mirjamopdekist
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Pan
Bereidingswijze
- Boffers zijn een soort oud-hollandse drie-in-de-pan pannekoekjes.
- Van boffers kan je er, afhankelijk van de dikte van het beslag en de grootte van de pan, twee, drie of vier tegelijkertijd in een pan bakken.
- Maak een beslag van gelijke delen tarwe- en .
- , en wijnsteenbakpoeder of natriumbicarbonaat erbij doen.
- Het beslag moet dikker zijn dan dat voor pannekoeken.
- Goed glad maken met een garde.
- Dan het beslag een tijdje, minimaal een half uur, laten rusten.
- weken.
- Appels raspen of in hele kleine stukjes snijden.
- De fijnsnijden.
- en en eventuele andere groenten raspen of heel klein snijden.
- Het beslag opnieuw kloppen, daarna verdelen over twee schalen.
- In de ene schaal de , en toevoegen.
- Goed doorroeren.
- In de andere schaal de groente en erdoorroeren.
- In een pan heet laten worden.
- Voor dit recept geen olijfolie gebruiken maar een die goed tegen hitte kan, bv frituurolie, wokolie of zonnebloemolie.
- Twee, drie of vier schepjes beslag in de pan gieten zodat je twee, drie of vier boffers krijgt.
- Omdat het beslag dikker is dan pannekoekenbeslag moet je de boffers ook wat langer bakken om te zorgen dat ze helemaal gaar worden.
- Het gas eventueel wat lager zetten nadat je het beslag in de pan hebt gedaan.
- Af en toe omdraaien tot beide zijden mooi bruin zijn.
- Serveersuggestie:
- De zoete boffers kunnen met boter, stroop of jam besmeerd worden.
- De hartige boffers hebben eigenlijk niets nodig maar wie dat lekker vindt, kan er uiteraard van alles opsmeren wat ie wil.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in provencaalse kruiden en kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in provencaalse kruiden en kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1116 kcal | 55% | 4464 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 76 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |