Boffert (gekookt brood)
- Herkomst Duitsland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van henny57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- wassen en daarna drogen.
- ontvellen door ze even in een droge koekepan op te warmen.
- in 8 stukjes snijden, schillen en in kleine stukjes snijden.
- Een pan met ruim water opzetten voor de broodpudding vorm straks te koken.
- met de en zeven boven een beslagkom.
- scheiden, eiwit in een ander kom opvangen, dooiers met en de bij de voegen.
- Ondertusseen de boter smelten en samen met tot een deeg mengen.
- De eiwitten met het stijf kloppen en ook door het deeg mengen.
- De vruchten er nu door mengen, de broodpuddingvorm invetten en bestrooien met .
- Het beslag er in scheppen en de deksel sluiten.
- De vorm 2 uur zachtjes koken.
- Pan uit het water nemen en de deksel openen om ook even droog te worden.
- Met roomboter besmeerde plakken liefst warm eten.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boffert, oud recept uit Friesland42u30m
-
Recept
Brood met chocolade41u40m
-
Recept
Brood-kaas muffins440m
-
Recept
Knoflook Naan brood44u30m
-
Recept
Hazelnotencake/brood41u45m
-
Recept
100% luchtig brood van 1 kg41u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- bakpoeder en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- margarine en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 974 kcal | 48% | 3896 kcal |
Vetten | 23 g. | 33% | 92 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 102 g. | 39% | 408 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 3 g. | 4% | 12 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |