Bokkenpootjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor de biscuit:

Voor de crème:

Voor de chocoladevoetjes:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de biscuit:
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Klop de eiwitten op in de keukenrobot en voeg in delen de suiker en een snuifje zout toe.
    Schep het amandelpoeder en de bloemsuiker onder het eiwitmengsel.
    Zeef de bloem boven het beslag en meng goed.
    Schep het beslag in een spuitzak en zorg dat alle lucht uit de zak is.
    Leg het bakpapier met de ruwe kant naar beneden op de bakplaat.
    Spuit er 20 koekjes op en werk af met geschaafde amandelen.
    Bak de koekjes 15-20 minuten af in de voorverwarmde oven.
    Schuif het bakpapier van de plaat op het moment dat de biscuit uit de oven komt.
    Zo voorkom je dat hij verder gaart.
    Maak de crème beurre:
    Breng de melk, suiker, vanillemerg en -stokjes aan de kook.
    Klop de suiker met de room, eidooiers en crème poeder op.
    Verwijder de vanillestokjes en giet wat kokende melk op de koude massa.
    Schenk dit terug bij de kokende melk en blijf kloppen tot een dikke banketbakkersroom.
    Giet onmiddellijk in een koude kom en dek af met plastikfolie.
    Laat de banketbakkersroom afkoelen in de koelkast.
    Draai de boter luchtig in de keukenrobot.
    Voeg geleidelijk de koude banketbakkersroom toe.
    Schep het beslag in een spuitzak en spuit laagjes tussen de biscuit vanille.
    Maak de krokante chocoladevoetjes:
    Giet een deel van de gesmolten chocolade op een koude marmer en bewerk (tableer) met 2 spatels tot een dikkere massa van ca. 30°C.
    Schep de gekoelde chocolade terug door de warme chocolade tot hij een temperatuur van 32°C heeft bereikt.
    Dop de koekjes erin en schud de overtollige chocolade zorgvuldig af.
25
25
25

Variaties op Bokkenpootjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bokkenpootjes
VariatieAantalGang
Bokkenpootjestaart2Taart en gebak
Bokkenpootjes tiramisu1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in biscuit en bloem
  • poedersuiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten en eidooiers
  • boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, room, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, room, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker, suiker, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2472 kcal
123%9888 kcal
Vetten
206 g.
295%824 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
125 g.
48%500 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
62 g.
69%248 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bokkenpootjes