Botermalse kipcurry

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Braadpan
  • Staafmixer
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Pel de en knoflook en hak ze zeer fijn.
    Maal de in de keukenmachine tot poeder en zet dit in een kommetje apart.
    Kook de ui en de knoflook in een pannetje met een klein laagje water in 5 minuten zacht.
  2. Pureer dit met een staafmixer en zet het in een kommetje apart.
    Laat de gepelde uitlekken en pureer de dan in de keukenmachine met de , , , en maizena.
  3. Zet ook dit in een kommetje apart.
    Snijd de kipfilet in grote stukken en dep het vlees droog met keukenpapier.
  4. Verhit in een braadpan, maar laat de niet bruin worden.
  5. Roer en en gemalen in de en laat dit 2 minuten al roerende zachtjes bakken.
  6. Voeg dan chili-, gember-, en cashewnootpoeder toe.
  7. Laat dit al roerende 4 minuten bakken.
  8. Voeg dan de -knoflookpuree toe en laat dit 2 minuten bakken.
    Voeg de kip toe, schep het vlees goed door de currymassa.
    Voeg toe en laat de kip 8 minuten koken tot de kip bijna gaar is.
    Voeg het tomatenmengsel toe en breng het aan de kook.
    Laat dit 20 minuten onafgedekt verder zachtjes koken.
  9. Roer het af en toe om.
    Knip de erboven fijn en serveer de kipcurry met rijst.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
191 kcal
9%764 kcal
Vetten
33 g.
47%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Botermalse kipcurry