Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
3 grote broden recept
3 grote broden recept

3 grote broden


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meel en bloemmengsel met water en gist ongeveer 10 minuten met mixer en deeghaken kneden in een teil. Daarna zout, suiker en boter of olie toevoegen en nog een poosje kneden, in totaal zo'n 20 minuten. Als het te plakkerig is, nog wat bloem toevoegen, als het te korrelig blijft, nog iets water (1 eetlepel is vaak al meer dan voldoende). Theedoek erover heen leggen en 30 minuten in de zon, boven de verwarming of in een oven op 50 graden C. laten rijzen, tot het ongeveer verdubbeld is. In 3 stukken verdelen en elk stuk snel platslaan, oprollen, weer platslaan en oprollen en op met bakpapier beklede bakplaat leggen, met de "naad" onderop. Weer 30 minuten laten rijzen op de zelfde plek, met theedoek erover. Daarna de theedoek verwijderen en in 30 minuten bakken op 200 graden C.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit 3 grote broden recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven