Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Basisrecept focaccia recept
Basisrecept focaccia recept

Basisrecept focaccia


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak het werkblad schoon en droog. Maak een berg van de twee soorten bloem met in het midden een kuil. Vedel het zout over de buitenrand van de berg. Doe het water in het kuiltje en los hierin de gist en de suiker op. Voeg de olie toe aan het papje. Meng langzaam steeds meer bloem door het papje en kneed het deeg tot het elastisch is (circa 10 minuten). Laat het deeg 1 uur rijzen in een kom (plastic of hout) op een tochtvrije plek afgedekt met een vochtige doek. Rol het deeg uit met d deegroller en vouw het weer dicht. Herhaal dit ongeveer 3 of 4 keer totdat het brood een goede vorm heeft. Leeg de plak op een met bloem bestoven bakplaat en druk er kuiltjes in. Beleg naar smaak. Laat het brood nog 45 minuten rijzen. Bak het brood in een voorverwarmd oven van 200 graden.

Serveersuggesties

Heerlijk met rozemarijn en zout of kruidenboter en mozzarella.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit basisrecept focaccia recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven