Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boeren volkoren brood recept
Boeren volkoren brood recept

Boeren volkoren brood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak van de eerste grondstoffen het zetsel, laat het een uur in rijzen, voeg de rest van de grondstoffen toe en kneed hiervan een mooi soepel deeg, bol het deeg op en geef het een rijs, op een warme plaats, van 20 minuten, sla het deeg door en leg het aan de punt voor nog een rijs van 20 minuten, sla het deeg lang uit vouw de punten naar binnen en maak (rol) het deeg lang op, leg het brood op een bakplaat voor een narijs van circa 40 minuten, strijk het brood met ei en snij met een scherp mesje het brood overdwars in, bak het brood vervolgens in een oven van 230 graden gedurende 20 tot 25 mooi glanzend bruin af.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit boeren volkoren brood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven