Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boeren witbrood recept
Boeren witbrood recept

Boeren witbrood


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak van de eerste 250 gram bloem, 150 gram water en 10 gram gist met de hand of mixer een zetsel ( slap deeg) en laat dit gedurende een uur in je beslagkom of mixer rijzen. Voeg vervolgens de rest van de grondstoffen toe en kneed hier van een mooi soepel en glad deeg. Bol het op en geef het een rijs van 30 minuten. Vervolgens leg je het deeg aan de punt voor nog eens een rijs van 30 minuten, maak het deeg op, (lang maken) en leg het met bloem bestrooide theedoek voor een rijs van circa 30 minuten. Leg hierna het half gerezen brood op een bakplaat en snij de bovenkant schuin overdwars om de 2 centimeter in met een scheermesje. Dek het brood af voor nog een rijs van 15 30 minuten. Verwarm intussen de oven voor op een temperatuur van 230 graden en bak het brood in 20 25 minuten mooi goudbruin af. Bestrijk de insnijdingen met wat roomboter.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit boeren witbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven