Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Brood (zonder broodbakmachine) recept
Brood (zonder broodbakmachine) recept

Brood (zonder broodbakmachine)


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Doe het ei, suiker en de olie in een keukenmachine van ca. 800 watt. Het water kan je wat heter houden als het ei uit de koelkast komt. Voeg het warme water toe. Voeg nu de gist in vlokjes toe. De machine wel op een lage stand laten draaien. Nu lepel voor lepel het meel toevoegen terwijl de machine nog steeds draait. Vervolgens de broodverbeteraar toevoegen. En als allerlaatste het zout. Het deeg ca. 5 min. laten kneden. Intussen een broodvorm invetten met olie. Oven aanzetten op 50 graden Celcius Doe het deeg in de vorm en plaats deze in het midden van de oven. Laat het rijzen tot het deeg ca. 4 cm boven de vorm uitkomt. Ca. 1 uur is meestal voldoende voor het rijzen. Heb je geen glas in je ovendeur wees dan wel voorzichtig met het open en dicht doen van de deur. Zet de ovenstand op 200 graden C. en bak het brood in 40 minuten gaar. Dek het brood na 20 minuten af met alluminiumfolie (zoniet dan wordt de korst wel heel erg bruin) Het brood heeft dan ook niet meer de neiging neer te slaan. Haal het brood uit de oven en dep er met een kwastje of een dotje keukenpapier wat water op voor een mooie glimmende korst. Lukt altijd, Ik bak al 15 jaren zelf brood. Tip 1: Voor diegene die geen keukenmachine bezitten, met een mixer van 500 watt en kneedhaken in de vorm van een kurkentrekker gaat het ook heel goed. Zo heb ik het zelf jarenlang gedaan. (ook leuk voor campeerders) Tip 2: Als je het zout er te vroeg bij doet, dit is meestal hetgeen waardoor het brood niet wil rijzen. Tip 3: Het deeg moet soepel en fluwelig aanvoelen. Als het te stijf aanvoelt voeg er dan water aantoe. Als het te plakkerig is dan wat witte bloem toevoegen. Wanneer het broodbakken op mijn manier meerdere keren slaagt, kan je volop experimenteren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit brood (zonder broodbakmachine) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Brood (zonder broodbakmachine) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

 • Lekker en het lukte perfekt, voor mij de eerste keer dat ik zelf brood bak.
  Fielos gaf dit recept op 1 januari 2008 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven