Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Italiaanse bollen recept
Italiaanse bollen recept

Italiaanse bollen


Ingrediënten


108

Bereidingswijze


Doe het water en de Italiaanse kruiden in de blender en maal fijn. Doe nu het water met de gemalen kruiden in de broodmachine. Voeg de overige ingrediënten toe. Eventueel naar smaak ook een snuifje zout. Zelf laat ik dat achterwege. Let wel op dat het zout niet in direct contact met de gist komt want zout belemmert de gist in zijn werking. Stel het programma in op “deeg maken”. Start de machine. Wanneer het deeg klaar is, haal je het uit de broodmachine en maak je er 4 ballen van. Leg deze ballen op een vel bakpapier in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze af in ca. 20 à 25 minuten bij 225°C .

Serveersuggesties

Wanneer je dit te omslachtig vindt kun je ook een Italiaans brood in de broodbakmachine maken. Ga te werk als bovenstaand maar stel nu de broodmachine niet in op “deeg maken” maar op “luchtig of witbrood”. Na het bakproces (ca. 3:15u) het brood even af laten koelen in de machine. Haal het uit het bakblik en laat het 1 à 2 uur verder afkoelen en uitwasemen op een rooster.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit italiaanse bollen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Italiaanse bollen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Ik heb dit recept uitgeprobeerd en het is perfect gelukt. Ik heb de kruiden echter op het laatst erbij gedaan. Verder kan je dit recept ook maken zonder broodmachine. Echt een aanrader.
  Burgers gaf dit recept op 19 januari 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven