Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Volkoren brood recept
Volkoren brood recept

Volkoren brood


Ingrediënten


13

Bereidingswijze


Voor de broodmachine:
Het is maar 5 minuten werk!
Een klein broodje van 500 gram.
Wij doen er twee dagen mee dus om de dag bakken is altijd vers!
De gist verpakking is 7 gram dus heb ik om het makkelijk te houden hierop alles aan gepast, zodat het hele zakje gist erin gaat.

Doe het water in de vorm.
Het meel over het water.
De suiker aan een zijde op het meel.
Het zout aan de andere kant op het meel.
De gist in het midden op het meel.
Een klein klontje boter of margarine.

De broodmachine op programma 1 = 3.00 uur
De kleur op donker / midden
Het gewicht op 2 LB
Start

Onderstaande verhouding meel, water, gist voldoet zeer goed. alles wel precies afwegen.

Per 100 gram meel
56 milliliter water
2.2 gram gist

Dus voor bijvoorbeeld 500 gram meel, 11 gram gist
En 300 milliliter water

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit volkoren brood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Volkoren brood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Tijdens het kneden in de bakmachine zag ik dat het deeg te droog was en heb er 50 ml water toegevoegd. Dat leverde een prima brood. Dank voor het recept.
    Margriet gaf dit recept op 8 november 2014 4 uit 5 sterren
  • Hier was ik al lang naar op zoek. Dit was wat ik zocht. Ik ga het proberen.
    P Van Beurden gaf dit recept op 18 december 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven