Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Calzone pizza recept
Calzone pizza recept

Calzone pizza


Ingrediënten


10

Bereidingswijze


Kneed van de ingrediŽnten een mooi soepel deeg, verdeel het in twee gelijke stukken van ongeveer 200 gram, bol deze op en laat het onder een licht vochtige doek een uur rijzen, bol het nogmaals op en laat het nog 10 minuten rusten zodat de spanning er af is, rol of druk het deeg uit tot een mooie ronde plak van ongeveer 25 cm doorsnee.
Voeg aan het blikje tomaten puree de olijfolie, beetje zout en het water toe roer dit even op met een garde zodat je een gladde tomatensaus krijgt, verdeel dit met een lepel over de twee uitgerolde bodems, beleg de helft van de plak met de mozzarella, champignons, ham en de ansjovis vouw de plak dubbel en druk het aan de randen goed aan, prik een gaatje boven in de pizza, en bak de calzone pizza gedurende 10 minuten in een oven van 250 graden mooi goudbruin, strijk er na het bakken, voor een mooi glans, een beetje olijfolie op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit calzone pizza recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven