Frans stokbrood (brood)
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van wendy51
- 2 reviews
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Oven
Bereidingswijze
- stap 1 de poolish (voordeeg)
Weeg alle ingrediënten af en doe ze in een kom.
Meng daarna alle ingrediënten goed door.
Dek daarna de kom af met bijvoorbeeld wat keukenfolie en laat het ongeveer 24 uur ergens staan op kamertemperatuur.
een poolish geeft de maximale smaak aan het stokbrood.
Vul de kom met poolish (voordeeg) aan met alle overige ingrediënten.
Behalve het , als je met de hand kneedt.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Begin daarna met het kneden van het deeg.
Gebruik wat bloem of meel om het plakken te voorkomen.
Na 5 minuten mag het toegevoegd worden en kneed het daarna nog goed door, totdat je op het punt bent beland, dat de deeg lekker soepel aanvoelt
(Met een keukenmachine is de deeg klaar, wanneer het niet meer aan de wanden plakt).
Nu is de deeg klaar en mag je de deeg wegleggen in een kom.
Doe daar een beetje olijfolie in, zodat de deeg straks niet plakt aan de zijkanten.
Zet het deeg afgedekt met een theedoek weg voor 60 tot 75 minuten.
Na de 1e rijs kan het deeg weer licht gekneed worden en maak daarna een mooie bol en snij deze met een mes willekeurig in tot ongeveer 1 cm.
Bestrooi de bol met wat bloem of meel.
Vet daarna een ronde schaal in met wat olijfolie en bestrooi ook deze met wat meel of bloem.
Of je rolt ze uit tot stokbrood formaat.
Leg daarna de zojuist gemaakte bol in de schaal en dek deze af met een theedoek en laat dit wederom staan voor 60 tot 75 minuten.
Ongeveer 10 minuten voor het einde de oven voorverwarmen op 200° graden.
Doe de schaal na de 2e rijs in de oven voor een minuut of 30.
Na 30 minuten draai je het brood om en laat je dit nogmaals 10 minuten in oven zitten.
Laat het daarna afkoelen op een rek voor ongeveer een kwartier.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Frans stokbrood430m
-
Recept
Boeren volkoren brood43u
-
Recept
Focaccia (Italiaans brood)41u30m
-
Recept
Donkerbruin brood uit de broodbakmachine42u30m
-
Recept
Brood41u55m
-
Recept
Vlaams brood42u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist en gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in spelt, spelt, spelt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Frans stokbrood (brood) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 5 kcal | 0% | 20 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |