Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Frans stokbrood (brood) recept
Frans stokbrood (brood) recept

Frans stokbrood (brood)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


stap 1 de poolish (voordeeg)
Weeg alle ingrediŽnten af en doe ze in een kom.
Meng daarna alle ingrediŽnten goed door.
Dek daarna de kom af met bijvoorbeeld wat keukenfolie en laat het ongeveer 24 uur ergens staan op kamertemperatuur.

een poolish geeft de maximale smaak aan het stokbrood.

Vul de kom met poolish (voordeeg) aan met alle overige ingrediŽnten.
Behalve het zout, als je met de hand kneedt.
Meng alle ingrediŽnten goed door elkaar.
Begin daarna met het kneden van het deeg.
Gebruik wat bloem of meel om het plakken te voorkomen.
Na 5 minuten mag het zout toegevoegd worden en kneed het daarna nog goed door, totdat je op het punt bent beland, dat de deeg lekker soepel aanvoelt
(Met een keukenmachine is de deeg klaar, wanneer het niet meer aan de wanden plakt).
Nu is de deeg klaar en mag je de deeg wegleggen in een kom.
Doe daar een beetje olijfolie in, zodat de deeg straks niet plakt aan de zijkanten.
Zet het deeg afgedekt met een theedoek weg voor 60 tot 7 5 minuten.

Na de 1e rijs kan het deeg weer licht gekneed worden en maak daarna een mooie bol en snij deze met een mes willekeurig in tot ongeveer 1 cm.
Bestrooi de bol met wat bloem of meel.
Vet daarna een ronde schaal in met wat olijfolie en bestrooi ook deze met wat meel of bloem.
Of je rolt ze uit tot stokbrood formaat.
Leg daarna de zojuist gemaakte bol in de schaal en dek deze af met een theedoek en laat dit wederom staan voor 60 tot 7 5 minuten.
Ongeveer 10 minuten voor het einde de oven voorverwarmen op 200į graden.
Doe de schaal na de 2e rijs in de oven voor een minuut of 30.
Na 30 minuten draai je het brood om en laat je dit nogmaals 10 minuten in oven zitten.
Laat het daarna afkoelen op een rek voor ongeveer een kwartier.

Serveersuggesties

Ook nog volgende dag nog lekker; heb er zelf pizza broodjes van gemaakt.

Allergenen Informatie

Voor dit frans stokbrood (brood) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Frans stokbrood (brood) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Dat is na 5 min zout toevoegen
    Wendy51 gaf dit recept op 10 oktober 2016 4 uit 5 sterren
  • Wat wordt er bedoeld met 60-7 5 minuten ?
    Kees Rundvlees gaf dit recept op 4 april 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven