Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fries suikerbrood recept
Fries suikerbrood recept

Fries suikerbrood


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Bereiding: Met de broodmachine: Meng de helft van de bloem met de boter en de droge gist in de machine. Zet de machine 5 minuten aan. Breek ondertussen de suikerklontjes tot iets kleinere brokjes en rasp daarover de kaneel (gemalen kaneel uit een zakje kan ook). Doe dan langzaam de andere helft van de bloem erbij. Als het deeg begint los te raken van de wand van de kom en de zijkanten zijn schoon, is het deeg goed. Doe pas op het eind het zout erbij. Zonder broodmachine: Doe de helft van de bloem met de boter en de droge gist in een kom en meng met een pollepel zodat er geen klonten ontstaan. Schep dan langzaam de rest van de bloem er doorheen, totdat het een homogene massa is. Voeg pas aan het eind zout toe. Bestuif de werkbank met een beetje bloem, leg het deeg erop en kneed (ongeveer vijf minuten) de suikerklontjes erdoorheen. Voeg wat extra bloem toen als het deeg plakkerig wordt. Besmeer een kom met wat boter, doe het deeg erin en leg er een natte theedoek overheen. Zet het weg op een warme plek en laat 40 minuten staan. Haal na het rijzen het deeg er weer uit, bestuif het met wat bloem en sla het deeg plat zodat de lucht eruit gaat. Verdeel het deeg over vier kleine bakblikken of twee grote springvormen. Het is hierbij wel erg belangrijk dat er aan de buitenkanten van het deeg geen suikerklonten zitten, die verbranden namelijk tijdens het bakken, dus dan even het deeg dichtknijpen. Laat het deeg dan weer 4 5 minuten rijzen. Als het deeg 3 cm hoger is dan het blik kan het in de oven. Zet het 4 5 minuten in de oven.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit fries suikerbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Fries suikerbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

 • De verhoudingen kloppen niet en de helft van de handelingen ontbreekt?
  Ilona gaf dit recept op 22 juni 2013 3 uit 5 sterren
 • Op hoeveel graden?
  Anna gaf dit recept op 14 oktober 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven