Suikerbrood (Sûkerbole)
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Suikerbrood recepten
- Bereiden
- Kookboek van peek
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de tot ± 30°C.
- Roer de en de er door en laat 10 minuten staan.
- Zeef en en voeg het gistmengsel, , gesmolten en bijna 1 losgeklopt toe (1 eetlepel achterhouden).
- Kneden totdat een soepel deeg ontstaat wat niet meer plakt. 45 Minuten laten rijzen (± 25-30°C) onder een vochtige doek.
- Een broodblik (25 cm) insmeren met en van binnen bestrooien met .
- Het deeg heel even doorkneden en de met de door het deeg mengen.
- In het bakblik leggen en 30 minuten laten rijzen.
- Bestrijken met de rest van het en er over strooien.
- Het brood 30-35 minuten bakken in een oven van 200°C (hetelucht 180°C).
- Geen ?
- Strooi 150 gram suiker met de kaneel op een snijplank en druppel er ± 2 el water over:
- roer het in grove stukken en laat het een paar uurtjes drogen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 581 kcal | 29% | 2324 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 109 g. | 41% | 436 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 2 g. | 2% | 8 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |