Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevlochten brood recept
Gevlochten brood recept

Gevlochten brood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng in een kom de boter met de melk, honing en broodmix en kneed er een soepel deeg van. Laat het deeg afgedekt 15 minuten op een warme plaats rijzen. Kneed het deeg nog even goed door. Verdeel het deeg in 3 gelijke porties en vorm er lange rollen van 30 cm van. Bestuif een werkvlek en vlecht de rollen. Leg het gevlochten brood op een ingevette bakplaat. Klop de eierdooier met de room los en bestrijk het brood ermee. Laat het brood afgedekt nog 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden C. en bak het brood in het midden van de oven in 20 minuten gaar en bruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevlochten brood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gevlochten brood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Leuk recept maar 1 pak witbroodmix. Hoeveel gram moet dat zijn want ik veronderstel dat er verschillende grotes zijn van pakken broodmix?
    Freya gaf dit recept op 25 oktober 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven