Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde broodjes recept
Gevulde broodjes recept

Gevulde broodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de gezeefde bloem in een kom, maak er een kuiltje in en doe daarin de gist, het zout, de zachte boter, de suiker en het ei en voeg er zoveel lauw water aan toe om met alle ingrediŽnten een soepel brooddeeg te maken. Kneed het deeg flink met de handpalmen. Maak er een bol van, bedek met een schone doek en laat enige tijd rusten. Verdeel vervolgens het deeg in kleine bollen ter grootte van een broodje en smeer die in met wat olie. Laat de bolletjes nog enige tijd rusten. Bereid ondertussen de vulling: Snijd de gewassen en van pitjes en witte delen ontdane paprika in hele kleine stukjes. Pel de hardgekookte eieren en snijd alleen het eigeel in kleine stukjes. Bak het gehakt rul en los in wat olie en voeg er de gehakte ui, de gehakte peterselie en de specerijen en het zout aan toe en fruit mee tot alles mooi bruin is. Schep er vervolgens de paprikastukjes doorheen. Maak een kuiltje in elk bolletje deeg, schep er twee lepels gehaktvulling en wat stukjes eigeel in en vouw het deeg zorgvuldig om de vulling heen weer dicht. Leg de gevulde bolletjes op een met olie ingevette bakplaat, bedek met een doek en laat nog 15 minuten narijzen. Bestrijk de bolletjes met losgeklopt eigeel en laat de gevulde broodjes bakken in een matig warme oven totdat ze mooi bruin zijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde broodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gevulde broodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Wat is een matige oven stand?
    Aimplay gaf dit recept op 17 juni 2013 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven