Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Heksenbrood recept
Heksenbrood recept

Heksenbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Picknick op een bezemsteel. Er bestaan 2 versies over de herkomst van dit heksenbrood. Volgens de eerste is dit het soort brood dat heksen eten na een tochtje per bezemsteel door een koude Halloween-nacht. Het zou evenwel ook kunnen dat dit brood zo lekker is dat zijn griezelige naam andere eters op afstand moet houden. Want na één hap van deze lekkernij ben je niet meer geneigd met een ander te delen. Vooral vers uit de oven is dit volkorenbrood, bestreken met gesmolten boter en belegd met ui, champignons en pittige kaas, echt onweerstaanbaar. Hoe ga je te werk? Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de hand, met een kneedmachine of met een broodmachine. Bedek het deeg met een vel plastic en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. Rol elk stuk rechthoekig uit tot een dikte van 1,5 cm. (Ik maak ronde vormen) Leg de deegplakken op een ingevette bakplaat en bestrijk ze lichtjes met de gesmolten boter. Beleg met de fijngehakte uitjes en de champignons. Bestrooi met geraspte kaas. Laat nog 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Bak de heksenbroden 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220° C.

Allergenen Informatie

Voor dit heksenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven