Heksenbrood

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Picknick op een bezemsteel.
  2. Er bestaan 2 versies over de herkomst van dit heksenbrood.
  3. Volgens de eerste is dit het soort brood dat heksen eten na een tochtje per bezemsteel door een koude Halloween-nacht.
  4. Het zou evenwel ook kunnen dat dit brood zo lekker is dat zijn griezelige naam andere eters op afstand moet houden.
  5. Want na één hap van deze lekkernij ben je niet meer geneigd met een ander te delen.
  6. Vooral vers uit de oven is dit volkorenbrood, bestreken met gesmolten en belegd met ui, en pittige , echt onweerstaanbaar.
  7. Hoe ga je te werk?
  8. Voeg de ingrediënten voor het samen en kneed 20 minuten met de hand, met een kneedmachine of met een broodmachine.
  9. Bedek het met een vel plastic en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  10. Verdeel het in 3 gelijke stukken.
  11. Rol elk stuk rechthoekig uit tot een dikte van 1,5 cm. (Ik maak ronde vormen) Leg de deegplakken op een ingevette bakplaat en bestrijk ze lichtjes met de gesmolten .
  12. Beleg met de fijngehakte uitjes en de .
  13. Bestrooi met geraspte .
  14. Laat nog 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  15. Bak de heksenbroden 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220° C.
25
25
25

Variaties op Heksenbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Heksenbrood
VariatieAantalGang
Heksenbroodjes1Nagerechten voor de kleintjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg, boter, kruiden, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
221 kcal
11%884 kcal
Vetten
19 g.
28%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Heksenbrood