Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersen-notenbrood voor diabetici recept
Kersen-notenbrood voor diabetici recept

Kersen-notenbrood voor diabetici


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm 200 mililiter melk. Verbrokkel de gist erin. Smelt de boter. Roer 400 gram bloem, de suiker en een snufje zout doorelkaar. Voeg de boter, de melk en het ei toe. Kneed het met de bloem tot een glad deeg. Laat het deeg ca. 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Hak de noten, snijd de appel in kleine blokjes. Roer de appel, de noten en de kersen door de confituur. Bestrooi het deeg luchtig met bloem en rol het uit tot een rechthoek (ca. 20 x 60 cm). Smeer het notenmengsel erop en rol het deeg in de lengte op. Halveer de rol en draai de twee rollen samen als een touw. Laat het deeg ca. 20 minuten rusten. Kluts 2 eetlepels melk met de eidooier. Brstrijk hiermee het brood. Bak het brood ca. 37.5 minuten, eventueel afgedekt, in een voorverwarmde oven op 200 graden C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kersen-notenbrood voor diabetici recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven