Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Klassieke English scones recept
Klassieke English scones recept

Klassieke English scones


Ingrediënten


25

Bereidingswijze


Verhit de oven voor op 220°C. Doe het zelfrijzend bakmeel in een grote kom met het zout en het bakpoeder, meng.
Voeg de boter toe, wrijf met je vingers tot je een kruimelig deeg krijgt. Meng de suiker er door.
Doe de melk in een mok en verhit 30 seconden in de magnetron tot het warm is, maar niet heet. Voeg de vanille en citroensap toe aan de melk, en zet even aan de kant. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet alvast in de oven.
Maak in het kruimeldeeg een kuil en giet daar de eerder bereidde vanille-citroen melk in. Meng het snel met twee messen. Het zal er wellicht wat nat uit zien.
Stuif wat bloem op je werkblad en leg daar je deeg op. Bestuif het deeg en je handen met wat bloem en vouw het deeg voorzichtig 2-3 keer totdat het wat soepeler is. Druk vervolgens uit tot een lap van ± 4 cm dik.
Gebruik een uitsteekvorm van 5 cm (liefst met afgeronde randen) of een glas en doop deze in wat bloem. Steek nu met de vorm of het glas rondjes uit het deeg (ongeveer 4). Als je geen ruimte meer hebt om rondjes te steken druk je het overgebleven deeg weer tot één lap en steekt opnieuw rondjes uit. Ga zo door tot je niet voldoende deeg meer over hebt.
Leg de rondjes op de hete bakplaat en bestrijk met het geklutste ei.
Bak 10 minuten tot ze gerezen zijn en goudkleurig bovenop.

Serveersuggesties

Eet ze warm of koud op de dag dat je ze bakt, de volgende dag zijn ze een stuk minder lekker. Serveer met rijkelijk jam en clotted cream.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit klassieke english scones recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven