Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Notenbrood recept
Notenbrood recept

Notenbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maal de walnoten, hazelnoten, okkernoten en paranoten fijn.
Maak je deeg zoals een gewoon brood.
Ik heb hier elk de helft van spelt en gewone witte bloem genomen.
Je ziet hoeveel bloem je nog extra nodig hebt volgens je olie en boter die je gebruikt hebt om een mooi elastisch deeg te hebben.
Na de eerste rijzing doe ik de gemalen noten in het deeg.
Ik verdeel ze wel in twee broden.
Net voor ik ze in de oven doe, maak ik met een mesje een inkeping en doe ik er wat heel fijne notenmengeling op en wat sesamzaadjes.
Eerst instrijken met water en dan wat bloem over zeven.
Bakken in 35 a 40 minuten in een oven op 220°celsius.
Vergeet wel niet een schaaltje met water in de oven te plaatsen voor wat vocht in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit notenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven