Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paasbrood recept
Paasbrood recept

Paasbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Werkwijze: Bereid het voordeegje: Strooi in een grote kom 1 eetlepel bloem, verkruimel er de gist in, strooi er de suiker op en overgiet met de lauwe melk. Roer goed los met een vork, dek af met een theedoek en laat 15 minuten rusten. Snijd de sukade en de orangeade in stukjes, hak de hazelnoten, meng en overgiet met rum en laat een beetje trekken. Klop de boter met de suiker romig. Meng er het zout, saffraan en het vanillemerg onder. Klop er de eierdooiers n voor n onder. Doe het eimengsel bij het voordeegje en meng goed. Klop er dan geleidelijk aan de bloem onder. Klop tot het deeg van de rand loskomt en dat men een luchtig deeg heeft. Laat afgedekt 15 minuten rusten. Kneed de vruchten door het deeg, dek af en laat terug rijzen tot het volume verdubbeld is, minstens 30 minuten. Beboter de vorm, leg er het deeg in en laat opnieuw rijzen. Verwarm ondertussen de oven op 200C. Bak het paasbrood 15 minuten op 200C, verlaag de temperatuur tot 175C en bak nog 45 minuten verder. Controleer of het paasbrood goed is. Haal de vorm uit de oven en laat het even rusten in de vorm. Ontvorm, bestrooi na afkoeling met poedersuiker en snijd in dikke plakken. Serveer met een kopje koffie.

Allergenen Informatie

Voor dit paasbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Paasbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 4 recensies

  • Echt was super super lekker
    Jessica gaf dit recept op 29 maart 2015 5 uit 5 sterren
  • Vraagje, heb je een vorm nodig voor het deeg, kan ik het brooddeeg ook vlechten en daarna in een braadslede in de oven zetten?
    Linda Klne gaf dit recept op 6 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Gewoon fijn suiker is ook goed hoor, veel succes, Ingeroosje
    Ingeroosje gaf dit recept op 8 november 2010 3 uit 5 sterren
  • Hallo, Ik ben al even op zoek naar een recept van Paasbrood met saffraan en nu dan eindelijk gevonden! Maar zou je me misschien kunnen helpen wat er precies bedoeld wordt met 'griessuiker'; Is dit p... Lees reactie
    Salutes gaf dit recept op 31 oktober 2010 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven