Rozijnenbrood met sinaasappel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Laat de wellen in lauw (in ieder geval 1 uur).

    Doe de bloem en de in een kom en mix dit.
  2. Rasp een beetje van de schil van een gewassen sinaasappel en meng dit door het meel, samen met de en de .
  3. Neem het warme en de en meng het hier door.
  4. Meng de //-mix door de bloem, samen met de .

    Kneed alles tenminste 10 minuten goed door en laat ongeveer 30 minuten rijzen.
    Neem de gewelde en giet overtollig af.
  5. Rol het deeg uit tot een plak, strooi hier de over en rol het deeg op.
  6. Kneed nu de goed door het deeg.
  7. Als het deeg te vochtig wordt, kan je eventueel wat bloem toevoegen (niet te veel).
    Vorm het deeg tot een rol zolang als de vorm.
  8. Plaats het brood in de (ingevette) vorm.
  9. Laat nu nog in ieder geval 30 minuten rijzen totdat het deeg 2x zo groot is.

    Verwarm de oven tijdig voor tot 200 graden celsius.
  10. Plaats de vorm met het deeg in het midden van de oven en bak in 30-35 minuten af.
  11. Het brood is gaar als het hol klinkt als je er op klopt.
  12. Haal het brood uit de oven en laat nog een paar minuten afkoelen.
  13. Haal het dan uit de vorm en wikkel het in een droge, schone doek om af te koelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2787 kcal
139%2787 kcal
Vetten
54 g.
77%54 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
540 g.
207%540 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rozijnenbrood met sinaasappel