Zoet rozijnenbrood
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Rozijnenbrood recepten
- Bereiden
- Kookboek van bauk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Vet een broodbakvorm in.
- Verwarm de oven voor op 220 graden C.
- Volg de algemene bereidingswijze op het pak mix, maar meng , , , , citroenrasp en boter door de mix.
- Laat het deeg een half uur rijzen.
- Kneed het geheel met de handen nog eens door.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een rechthoek.
- Vouw het deeg in drieën en rol het weer uit tot een rechthoek.
- Herhaal dit nog een keer.
- Rol nu het deeg in de lengte op en leg het met de naad naar beneden in de bakvorm.
- Laat het circa een half uur rijzen.
- Plaats het blik nu in de voorverwarmde oven (220 graden C.).
- Bak het brood in 25-35 minuten gaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rozijnenbrood met sinaasappel42u
-
Recept
Rozijnenbrood41u45m
-
Recept
Rozijnenbrood41u30m
-
Recept
Zoet ei op toast410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
- vanillesuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood en boter of margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wit brood
- wit brood en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood en boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 7435 kcal | 371% | 44610 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 18 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1727 g. | 664% | 10362 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 2 g. | 2% | 12 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |