Rozijnenbrood
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van nana
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mengkom
- Oven
Bereidingswijze
- Doe de en de in een mengkom.
- Los de op in de lauwe en vermeng deze geleidelijk met de en de .
- Doe het , de , het en de er bij en kneed 10 minuutjes tot een veerkrachtig deeg.
Bestrooi tijdens het kneden af en toe met wat om plakken te voorkomen.
Bedek het deeg met een vochtige doek en laat op een tocht vrije plaats 30 minuutjes rijzen tot het volume is verdubbeld.
Druk het deeg plat en vouw het toe.
Doe dit 2 keer. - Vorm er een brood van en leg dit op een ingevette ovenplaat.
- Dek het af en laat nog eens 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 250 graden en bak het brood in het midden van de oven gedurende 30 minuten op 200 graden.
Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rozijnenbrood met sinaasappel42u
-
Recept
Rozijnenbrood41u45m
-
Recept
Zoet rozijnenbrood435m
Variaties op Rozijnenbrood
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Rozijnenbrood | 2 | Broodgerechten |
Suiker-rozijnenbroodje | 1 | Broodgerechten |
Rozijnenbroodjes | 1 | Broodgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 590 kcal | 29% | 2360 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 111 g. | 42% | 444 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |