Rozijnenbrood
- Herkomst Belgie
- Categorie Broodgerechten
- Rozijnenbrood recepten
- Bereiden
- Kookboek van pitoe
- 3 reviews
Keukenspullen
- Taartvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Verbrokkel de gist met de in wat lauwe .
- Leg de met het op uw werkblad en maak er een putje in.
- Giet daarin de opgeloste gist, kneed 5 minuten terwijl u de rest van de toevoegt.
- Laat 20 minuten rijzen op een warme plek.
- Meng er de zachtgeworden en ei door, daarna de en kneed net zolang tot het deeg niet meer kleeft.
- Voeg eventueel nog wat toe.
- Laat nog 20 minuten rijzen:
- het deeg moet in volume verdubbelen.
- Beboter een broodvorm (of taartvorm) en leg er de deegbol in.
- Trek er met een mes enkele lijnen op.
- Laat 20 minuten rusten.
- Verwarm ondertussen de oven op 200°C.
- Smeer het rozijnenbrood in met geklopt ei en zet 35 minuten in de oven.
- Haal het uit de vorm en leg het op den rooster.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rozijnenbrood41u30m
-
Recept
Rozijnenbrood met sinaasappel42u
-
Recept
Zoet rozijnenbrood435m
Variaties op Rozijnenbrood
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Rozijnenbrood | 2 | Ontbijtgerechten |
Suiker-rozijnenbroodje | 1 | Broodgerechten |
Rozijnenbroodjes | 1 | Broodgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (3)
Rozijnenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 750 kcal | 37% | 3000 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 134 g. | 51% | 536 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |