Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schotse ontbijtbolletjes recept
Schotse ontbijtbolletjes recept

Schotse ontbijtbolletjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet twee bakplaten in. Zeef het meel en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Los de gist op in de melk en voeg dan het water toe. Giet het papje in het kuiltje en maak van het geheel een zacht deeg Kneed het deeg licht door en laat het afgedekt met ingevette plasticfolie op een warme plaats 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld. Leg het op een met bloem bestoven oppervlak en sla het terug Verdeel het deeg in tien gelijke delen. Kneed ze recht en rol ze uit tot platte ovalen of tot rondjes met een doorsnee van 9 cm. Leg ze met voldoenden tussenruimte op de bakplaten en bedek ze met een stuk ingevette plastickfolie. Laat het deeg op een warme plek 30 min. rijzen Verwarm intussen de oven voor op 200C. Druk de bolletjes met drie vingers in om de luchtbelletjes te verdelen en blaasjes te voorkomen Bestrijk ze met melk en bestuif ze met bloem. Bak ze in 17.5 min. lichtbruin en bestuif ze dan nogmaals.

Allergenen Informatie

Voor dit schotse ontbijtbolletjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven