Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Speltbreekbrood


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Doe de zakjes gist in een maatbeker en voeg daar ong. 150-200ml lauwwarm water aan doe. Voeg tevens een scheutje honing/agavesiroop toe en roer alles goed door. Zet het mengsel op een warme plek en laat 10min. staan. Na 10min. Is het mengsel gaan schuimen. Doe beide meelsoorten in een mengkom en voeg daar het giftmengsel en het zout aan toe. Zet de mengkom in de keukenmachine en laat de machine met een deeghaak het deeg kneden. Voeg een ei en een scheutje olijfolie toe en laat dit opnemen in het deeg door de machine. Voeg langzamerhand het resterende lauwwarme water toe (370-320ml) totdat het deeg een grote klomp gaat vormen. Het deeg mag niet te erg plakken (het moet redelijk makkelijk van de haak te halen zijn) en niet te droog zijn. Strooi wat bloem (maakt niet uit welke) in de kom en leg de klomp daarin. Maak een theedoek vochtig met warm water en leg deze over de kom heen. Zet de kom op een warme plek 30min. weg. Haal na 30 min. het deeg uit de kom en verdeel het deeg in 9 of 12 gelijke stukken. Rol op een met bloem bestrooid werkblad de stukken tot gelijke bollen. Leg de bollen op een met bakpapier bedekt bakblik tegen elkaar aan; een in het midden en dan in twee rondjes op de middelste heen leggen. Druk ze goed tegen elkaar aan en schuif de plaat in een koude oven. Laat alles nog 30min. rusten voordat je de oven op 180 graden aan zet. Laat het breekbrood in 30min. bakken (ook al is de oven in het begin nog niet warm).

Voeg bij het deeg kneden al wat kruiden toe en strooi nadat je het breekbrood in de juiste vorm hebt gekneed allerlei kruiden en wat olijfolie over het breekbrood heen.

Allergenen Informatie

Voor dit speltbreekbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven