Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Suikerbrood met sinaasappelsnippers recept
Suikerbrood met sinaasappelsnippers recept

Suikerbrood met sinaasappelsnippers


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Warm melk in een steelpannetje op tot ongeveer 37ēC.
Los gist en suiker op in de melk.
Doe de bloem met het zout in een beslagkom.
Meng melkmengsel, eieren, boter en vanille-extract door de bloem.
Kneed 10 minuten goed door tot soepel deeg.
Snijd de sinaasappelsnippers in blokjes.
Meng de kaneel, greinsuiker en sinsaasappelsnippers door het deeg.
Doe in een kom, dek af met folie en laat 30 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in 3 stukken van ruim 400 gram;
druk de stukken plat,
vouw de zijkanten naar binnen
en rol het stevig deeg op.
Leg met de naad naar onderen in de aluminimum vormen.
Verwarm de oven op 35 graden.
Plaats de vormen op een rooster en laat rijzen 52.5 minuten.
Het moet tot de bovenzijde hoog worden,
haal ze uit de oven.
Verwarm de oven naar 220 graden.
Klop de eidooier met paar druppels water even los in een bakje.
Bestrijk het gerezen brood met ei.
Wacht tot de oven haar temperatuur heeft bereikt.
Zet het brood onderin de oven en verlaag de temperatuur naar 200ēC.
Bak hem in 35 minuten goudbruin.
Laat even afkoelen op een rooster.

aluminium bakje bij "de plus" gekocht
8 cm breed
18,5 cm lang
6 cm hoog

Serveersuggesties

Je kunt se sinaasappelsnippers vervangen door gember.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit suikerbrood met sinaasappelsnippers recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven