Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Superbrood recept
Superbrood recept

Superbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng het witbroodmix met zout, kerriepoeder en cayennepeper.
Voeg water toe tijdens het mixen met de handmixer. Als het te droog is meer water toevoegen, bij te nat deeg wat bloem toevoegen.
Mix tot er een soepel deeg ontstaat, op het laatste kun je het beste met je hand kneden zodat je voelt of het goed stevig en veerkrachtig is.
Beetje olie in de kom doen en deeg omgooien zodat het makkelijker rijst.
Laat het op een warme plaats rijzen tot ongeveer 2 x het volume.

Ui, kaas en vruchten klein snijden.

Als het deeg gerezen is doorkneden op een bebloemd werkblad, dan de gesneden ingrediŽnten er doorheen kneden tot alles goed opgenomen is in het deeg.

Brood weer laten rijzen op het rooster met een bakpapier eronder en oven voorverwarmen op 200 C.
Wanneer het brood gerezen is bakken, ongeveer 30 Š 40 minuten, klop op de onderkant om te zien of het gaar is, dan klinkt het hol.

Serveersuggesties

Je kunt ook noten gebruiken of met bruin meel werken. Uiteraard kun je ook gewoon met meel en gist aan de gang maar wij hadden toevallig nog een aangebroken pak witbroodmix in huis.

Allergenen Informatie

Voor dit superbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven