Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Volkoren meergranen brood recept
Volkoren meergranen brood recept

Volkoren meergranen brood


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Meng het meel met de grondstoffen in een kom of mixer goed door elkaar, vervolgens op werkblad kneden. Kneed het tot een glad en soepel deeg. dit duurt ongeveer 10 - 15 minuten. Verdeel na het kneden het deeg in twee gelijke stukken en maak twee een stevige bollen. Geef deze een bolrijs van ongeveer 10 minuten. Tijdens de rijs periodes steeds het deeg afdekken met een doek om de temperatuur vast te houden. Sla de bollen plat en bol deze opnieuw op voor nog eens een bolrijs van ca 10- 15 minuten. Na de tweede bolrijs het deeg aan de punt leggen voor een rijstijd van 20 - 30 minuten. Dek de punten wederom af met een doek. Na de puntrijs kan het deeg worden opgemaakt. Haal het opgemaakte brood door de havermoutvlokken, en leg de broden in ingevette bakblikken. Zet het brood weg op een warme plaats voor de narijs van ongeveer 45 minuten. Als het brood genoeg is gerezen afbakken gedurende 30 - 35 minuten in een voorverwarmde oven van 230 graden.
Na het bakken direct koelen op een rooster. Een heerlijk bruin gebakken volkoren meerzadenbrood.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit volkoren meergranen brood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven