Pide (Turks brood)
- Herkomst Turkije
- Categorie Broodgerechten
- Pide recepten
- Bereiden
- Kookboek van sunny88
- 16 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Doe het lauwe in een grote kom en voeg de en de toe.
- Laat 2-3 minuten rusten tot er blaasjes verschijnen.
Voeg de olie en 1/4 van de toe en kneed het deeg goed met je handen tot alle (het resterende driekwart) is opgenomen. - Voeg dan het toe en kneed nog 5 minuten, dek de kom af en laat 30 minuten op een warme plek rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 230 graden C. - Leg het deeg op een bebloemd oppervlak.
- Verdeel het in 3 porties.
- Rol elke portie uit tot een ovaal.
- Voeg geen meer toe aan het deeg, het moet zacht blijven.
- Maak met uw vinger diepe putjes in de oppervlakte van het deeg.
- Laat het deeg liggen, bedek het met een handdoek en laat nog 15 minuten rijzen.
- Leg de broden op de bakplaat in de oven en laat ze heet worden.
Haal de broden uit de oven, maak ze eventueel los als ze plakken en rek het deeg uit tot 25-28 cm. - Leg de broden opnieuw op de hete plaat in de oven.
- Laat de oven niet te lang open staan, anders daalt de temperatuur van de oven te veel.
- Laat nog 8-10 minuten bakken, tot het brood bovenaan bruin is en gaar.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (16)
Pide (Turks brood) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.5 / 10 in 16 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per brood | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 586 kcal | 29% | 1758 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 9 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 119 g. | 45% | 357 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |