Volkoren meergranen brood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng het meel met de grondstoffen in een kom of mixer goed door elkaar, vervolgens op werkblad kneden.
  2. Kneed het tot een glad en soepel deeg.
  3. dit duurt ongeveer 10 - 15 minuten.
  4. Verdeel na het kneden het deeg in twee gelijke stukken en maak twee een stevige bollen.
  5. Geef deze een bolrijs van ongeveer 10 minuten.
  6. Tijdens de rijs periodes steeds het deeg afdekken met een doek om de temperatuur vast te houden.
  7. Sla de bollen plat en bol deze opnieuw op voor nog eens een bolrijs van ca 10-15 minuten.
  8. Na de tweede bolrijs het deeg aan de punt leggen voor een rijstijd van 20 - 30 minuten.
  9. Dek de punten wederom af met een doek.
  10. Na de puntrijs kan het deeg worden opgemaakt.
  11. Haal het opgemaakte brood door de havermoutvlokken, en leg de broden in ingevette bakblikken.
  12. Zet het brood weg op een warme plaats voor de narijs van ongeveer 45 minuten.
  13. Als het brood genoeg is gerezen afbakken gedurende 30 - 35 minuten in een voorverwarmde oven van 230 graden.
    Na het bakken direct koelen op een rooster.
  14. Een heerlijk bruin gebakken volkoren meerzadenbrood.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in volkorenmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • margarine kan sporen bevatten van sesam en Allergie in sesamzaad
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
903 kcal
45%1806 kcal
Vetten
70 g.
101%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%30 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Volkoren meergranen brood