Worstenbroodjes

Ingrediënten

+ -
print

Vulling:

Afwerking:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat

Bereidingswijze

  1. Het meel, de en de moeten op kamertemperatuur zijn.
  2. Maak het lauwwarm.
  3. Los de op in een klein gedeelte van het . (Als gedroogde gebruikt wordt, kan die gewoon met het meel vermengd worden).
  4. Vermeng de met het meel, voeg het grootste gedeelte van het en het toe.
  5. Kneed alles grondig door elkaar.
  6. Als het deeg te droog is nog wat toevoegen.
  7. Laat het deeg tot het dubbele volume rijzen.
  8. Vermeng het met de , en peper en de .
  9. Weeg het deeg en verdeel het in 15 gelijke stukken.
  10. Rol deze uit tot een lapje van ca. 12 x 16 cm.
  11. Verdeel het ook in 15 gelijke delen, maak hiervan rolletjes en leg die op de deegplakjes.
  12. Vouw de zijkanten van het deeg over het worstje en rol het dan op.
  13. Druk de naden stevig op elkaar en leg ze met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat.
  14. Strijk de bovenzijde af met losgeklopt .
  15. Bij 220° C 15 à 20 minuten bakken.
25
25
25

Variaties op Worstenbroodjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Worstenbroodjes
VariatieAantalGang
Worstenbroodjes10Hapjes
Mini worstenbroodjes2Hapjes
Worstenbroodjes met merguez1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • gist en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine, kruiden, paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine, kruiden, paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout en peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Worstenbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Oud bakkers recept voor worstenbrood, gehakt half om half. Kruiden en mengen met paneermeel van bruin brood en soezen beslag, (5 delen gehakt 1 deel soezen beslag) waardoor het gehakt niet krimpt tijd... Lees reactie
Hanzel 18 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
449 kcal
22%4041 kcal
Vetten
18 g.
26%162 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
17%396 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Worstenbroodjes