Worstenbroodjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Worstenbroodjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van martien22
- 1 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
Bereidingswijze
- Het meel, de en de moeten op kamertemperatuur zijn.
- Maak het lauwwarm.
- Los de op in een klein gedeelte van het . (Als gedroogde gebruikt wordt, kan die gewoon met het meel vermengd worden).
- Vermeng de met het meel, voeg het grootste gedeelte van het en het toe.
- Kneed alles grondig door elkaar.
- Als het deeg te droog is nog wat toevoegen.
- Laat het deeg tot het dubbele volume rijzen.
- Vermeng het met de , en peper en de .
- Weeg het deeg en verdeel het in 15 gelijke stukken.
- Rol deze uit tot een lapje van ca. 12 x 16 cm.
- Verdeel het ook in 15 gelijke delen, maak hiervan rolletjes en leg die op de deegplakjes.
- Vouw de zijkanten van het deeg over het worstje en rol het dan op.
- Druk de naden stevig op elkaar en leg ze met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat.
- Strijk de bovenzijde af met losgeklopt .
- Bij 220° C 15 à 20 minuten bakken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Worstenbroodjes41u40m
-
Recept
Worstenbroodjes425m
-
Recept
Worstenbroodjes42u30m
-
Recept
Glutenvrije worstenbroodjes415m
Variaties op Worstenbroodjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Worstenbroodjes | 10 | Hapjes |
Mini worstenbroodjes | 2 | Hapjes |
Cocktailworstenbroodjes | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- gist en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine, kruiden, paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine, kruiden, paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout en peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Worstenbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 449 kcal | 22% | 4041 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 162 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 17% | 396 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |