Voorbereiding:
De bloem in een kom doen vermengd met zout.
De melk verwarmen en in de bloem kuiltje maken.
Hierin de (verse) verkruimelde, een beetje van de lauwwarme er bij doen en de oplossen.
Dan dit alles op een warme plaats wegzetten en laten rijzen afgedekt met een vochtige doek.
Als dit genoeg gerezen is (± half uurtje), in de rest van de de /reuzel oplossen en dit alles af laten koelen tot lauwwarm.
Dit mengsel bij de en gerezen doen en goed mengen.
Kneden totdat het een bal is die los van de kom komt.
Dit alles laten rijzen tot dubbele hoogte afgedekt met een vochtige doek.
Maak het aan met , peper(1 stuk) en nootmuskaat(1 stuk) naar smaak (iets sterker van smaak i.v.m.
brooddeeg wat er nog omheenkomt).
Het ei en paneermeel er doormengen voor de stevigheid van het gehakt.
De aangemaakte gehakt verdelen in rolletjes van ongeveer 40 gram.
Rol het deeg vervolgens uit op een met bloem bestrooide aanrecht tot een vierkante lap van ongeveer 1 cm dik.
Snijd uit het deeg lapjes van 10 bij 8 cm.
Leg op elk deeglapje een rolletje gehakt.
Rol de deeglapjes op, druk de zijkanten wat aan.
Leg de worstenbroodjes met de naad naar onderen op een beboterde bakplaat.
Laat de worstenbroodjes nog ± 30 minuten narijzen afgedekt met een vochtige doek.
PS:
als warme rijsplek kun je ook de oven gebruiken als je deze op 40 - 50 graden C zet.
Wel een bakje met water in de oven erbij zetten, de rijsomgeving moet namelijk vrij vochtig zijn.
Bereidingswijze:
Bestrijk ze met wat eigeel.
bak ze dan in een voorverwarmde oven (200 graden C) in 25 minuten gaar en goudbruin.
Bij 2 platen in de oven de platen even halverwege wisselen van plaats i.v.m.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.