Worstenbroodjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Worstenbroodjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van hoenderdaal
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Deeg:
- Meng alle ingredienten voor het en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand.
- Bedek het met plastic folie en laat het 30 minuten rijzen op een warme plek.
- Druk het plat en rol het uit tot een plak van 20 bij 50 cm.
- Snijd het in de lengte door.
- Vulling:
- Vlees ontvellen.
- Vorm van het vlees 2 lange worsten van 50 cm.
- Bestrijk het met en strooi de helft van de er over.
- Leg op elke deeglap een lange worst.
- Vouw het om de worst en rol het met de handen mooi erom heen.
- Snijd de beide rollen in ongeveer in 16 stukken.
- Snijd de bovenkant van elk broodje in met een mes.
- Bestrooi dit met de rest van de .
- Leg de broodjes iets van elkaar op een met bakpapier belegde bakplaat.
- Bedek de worstenbroodjes met plastic folie en laat 30 minuten rijzen.
- Bak de worstenbroodjes daarna zonder de folie 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden C.
- Let wel op!
- Het vet dat uit de broodejes loopt is heet.
Ook lekker om te maken
Variaties op Worstenbroodjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Worstenbroodjes | 10 | Hapjes |
Mini worstenbroodjes | 2 | Hapjes |
Worstenbroodjes (pittig) | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- deeg en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 320 kcal | 16% | 1280 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 45 g. | 17% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |