Broodhaantjes (Palmpasen)
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van hendrikjee
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
Bereidingswijze
- Kneed van de grondstoffen een soepel, droog en niet te stevig deeg.
- Bol het deeg glad op en leg het tussen een deegkleedje.
- Geef het deeg een voorrijs van ca. 25 minuten.
- Verdelen en opbollen, 2 bolletjes op elkaar leggen en nogmaals opbollen.
- Laat de bolletjes even zo`n 15 minuten loskomen (onder kleedje).
- Deegbolletjes tot rolletje vormen en in etappes uitrollen tot 40 cm lengte.
- Vorm de broodjes tot haantjes, zorg ervoor dat de vorm wel compact blijft anders drogen de broodjes te snel uit na het bakken.
- Plaats de broodjes direct op een schone, licht ingevette bakplaat (3 x 5).
- Strijk de broodjes netjes met eistrijksel en druk er dan een rozijn als oog in (helemaal tot aan de bakplaat erin drukken).
- Narijs ca. 60 minuten.
- Bak ze goudbruin af.
- Na afkoeling presenteren op platen of netjes inpakken in plastic zakken (van 2 stuks).
- De baktemperatuur is 250°C.
- De baktijd is 8 tot 10 minuten voor 15 stuks.
- De deegtemperatuur is 25°C.
- De mengtijd is 2 minuten en de kneedtijd is 6 minuten.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine en melkpoeder kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melkpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melkpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 305 kcal | 15% | 4575 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 105 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 50 g. | 19% | 750 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |