Broodje met feta en pistachenoten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afgedekt 30 minuten rijzen.
  2. Maal de , en even in de keukenmachine tot een grof mengsel en breng op smaak met .
  3. Teken op een stuk karton een eivorm of ovaal en knip of snijd deze vorm binnen de lijntjes uit.
  4. Kneed het deeg nog een keer goed door en snijd het in 2 gelijke stukken.
  5. Rol elk stuk op een met bestoven werkblad uit tot een lap van een 1/2 cm dikte.
  6. Leg het malletje op het deeg en snijd met een klein mesje de vorm uit het deeg los, 16 in totaal.
  7. Beleg de deeglapjes in het midden met een lepeltje van het kaas-notenmengsel en vouw het lapje eromheen zodat er een eivorm ontstaat.
  8. Gebruik hiervoor eventueel de bolle kant van een groentelepel.
  9. Leg de broodjes met de randen naar beneden op de bakplaat en laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  11. Bestrijk de broodjes met een beetje en bestrooi ze voor de helft met /maanzaad.
  12. Bak ze in ca. 15 minuten gaar en bruin.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • broodmix kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesam is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
236 kcal
11%944 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Broodje met feta en pistachenoten