In een kom brooddeeg maken van wit broodmix volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Geen boter toevoegen.
Kom afdekken met plasticfolie en deeg op een warme plaats 15 minuten laten rijzen.
Nog een keer kneden en nog eens 15 minuten laten rijzen.
pellen en snipperen, schoonmaken en snijden.
In een pan 2 eetlepels verhitten, en circa 3 minuten fruiten, gehakt toevoegen en met een vork kruimelig bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
2 eetlepels erdoor roeren en gehaktmengsel nog circa 2 minuten bakken.
Op smaak brengen met , laos, ketoembar(1 theelepel), ketjap, en zout(1 stuk).
Laten afkoelen.
Deeg in 12 gelijke porties verdelen en van elke portie deeg een bolletje maken.
Deeg bolletjes afdekken met theedoeken.
Op een warme plaats de deegbolletjes circa 15 minuten laten rijzen.
Aanrecht bestrooien met bloem(4 eetlepels).
Deegbolletjes 1 voor 1 uitrollen tot een cirkel (met een doorsnee circa 10 cm).
In het midden van elke deegcirkel 1 eetlepel gehaktmengsel scheppen.
Deegranden met water bevochtigen en over de vulling heen vouwen.
Met de handen er voorzichtig mooie bolletjes van maken.
Met deegnaad naar beneden op het bord leggen.
Opnieuw afdekken met een theedoek en de deegbolletjes nog circa 15 minuten laten rijzen.
In het onderste gedeelte van de stoompan circa 1 liter water aan de kook brengen.
Bovenste gedeelte van stoompan licht invetten met olie(2.5 eetlepels).
4 deegbolletjes in bovenste gedeelte leggen en op het onderste deel van de pan zetten.
Met de deksel erop de broodjes in circa 15 minuten gaar stomen
Intussen in de pan doen: 6 eetlepels water, tomatenketchup, tabasco, citroensap, suiker, ketjap en gemberpoeder.
Aan de kook brengen.
In een kopje maïzena met 1 eetlepel water gladroeren.
Al roerende aan tomatensaus toevoegen en saus laten binden.
Broodjes en saus warm opdienen.
Evt:
koud geworden broodjes in circa 2 minuten weer warm stomen, of opwarmen in de magnetron!
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
bloem, ketjap asin, ketjap asin is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
ketjap asin, suiker, ketjap asin past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap asin en ketjap asin
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.